Wanneer ouders geneesmiddelen willen afhalen voor een kind waarvoor ze de voorschriften beheren, heb je verschillende opties:
1) Scan het papieren bewijs van elektronisch voorschrift in of de foto van het bewijs van elektronisch voorschrift.
2) Informeer de ouder dat ze met hun smartphone naar de apotheek kunnen gaan, daar inloggen op de website van MijnGezondheid (inloggen met itsme® of andere; log in in naam van het kind waarvoor de ouder de voorschriften beheert), en zo de openstaande voorschriften ophalen die nodig zijn.
3) Check of de ouder de KidsID of ISI+-kaart voor een kind jonger dan 12 jaar bij zich heeft ter identificatie om de voorschriften op te halen vanuit de Recip-e database.
4) Bel naar de voorschrijver om de RID-code te verkrijgen.

Voor de ouders van kinderen bestaat er een wettelijke volmacht. De ouders hebben automatisch toegang tot de voorschriften van de kinderen waarvoor ze deze beheren. Dit kan ook via de website MyHealthViewer. Wanneer de ouder in de apotheek staat, is hiervoor wel een toegang met itsme® nodig.
Les parents divorcés qui ne vivent pas à la même adresse de domicile que l'enfant dont ils gèrent les ordonnances, mais qui sont le parent légal, peuvent accéder aux ordonnances électroniques de la même manière. Ils peuvent donc se connecter à MyHealth avec leur propre eID et se connecter au nom de l'enfant.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *