Naar de apotheek met ISI+ en KidsID is mogelijk (zonder papieren of digitaal voorschrift)

Update 15/11/2021 Deze situatie werd door Recip-e getest en goedgekeurd in een pilootproject. Het eHealth Cookbook voorziet deze mogelijkheid ook in het “book” en daarom kunnen de softwarehuizen deze optie installeren. De apotheker kan de info van de ISI+ kaart manueel invoeren (code die het NISS-nummer en het kaartnummer bevat; de kaart heeft geen chip … Continue reading Naar de apotheek met ISI+ en KidsID is mogelijk (zonder papieren of digitaal voorschrift)

De arts heeft geen papieren bewijs van elektronisch voorschrift meegegeven voor een kind van 20 maanden en de moeder gaat naar de apotheek met haar eID-kaart en smarpthone

Update 10/9/2021 De patiënt (ouder) kan met haar smartphone naar www.mijngezondheid.be gaan en via itsme toegang krijgen tot de voorschriften van haar kind en op deze manier de streepjescode aan de apotheker voorleggen. Zij kan ook de ISI+ kaart van het kind aan de apotheker voorleggen (of kidsID indien beschikbaar). Vanaf begin 2022 zal de … Continue reading De arts heeft geen papieren bewijs van elektronisch voorschrift meegegeven voor een kind van 20 maanden en de moeder gaat naar de apotheek met haar eID-kaart en smarpthone

Is het nuttig om een therapeutische relatie aan te maken in een apotheek van wacht? Wat is de logica van een 15-maanden durende therapeutische relatie?

Update 10/9/2021 Er zijn verschillende mogelijkheden om geneesmiddelen af te halen bij de apotheker. De patiënt maakt deze keuze zelf. Wanneer de patiënt naar een apotheek van wacht gaat met zijn/ haar eID-kaart, ziet de apotheker de volledige lijst van voorschriften en kan hij/ zij de producten afleveren die de patiënt wenst mee te nemen. … Continue reading Is het nuttig om een therapeutische relatie aan te maken in een apotheek van wacht? Wat is de logica van een 15-maanden durende therapeutische relatie?

Hoe kan er elektronisch worden afgeleverd als er een netwerkstoring is?

Update 7/9/2021 We nemen aan dat er een elektronisch voorschrift bestaat. Het papieren bewijs van elektronisch voorschrift is dan altijd een oplossing, omdat de inhoud van het voorschrift zichtbaar is op het papieren bewijs. Het digitaal bewijs van elektronisch voorschrift kan ook een uitkomst bieden mits deze voor de netwerkstoring gedownload werd. De offline beschikbaarheid … Continue reading Hoe kan er elektronisch worden afgeleverd als er een netwerkstoring is?

Volmachten – geneesmiddelen afhalen voor iemand anders in de apotheek

Update 15/11/2021 1) Dit is vandaag reeds mogelijk: Als ouder kan men via een webApp inloggen als één zijn/ haar kinderen op mijngezondheid.be (eID of ItsMe gebruiken om in te loggen) Men kan via mijngezondheid.be ook reeds een zorgvolmacht aanmaken. Hiermee deel je als patiënt wel het volledig medisch dossier. Dit is dus enkel aan … Continue reading Volmachten – geneesmiddelen afhalen voor iemand anders in de apotheek

Hoe kan men gaan afhalen voor kinderen onder de 12 jaar? Is een toegang tot Recip-e mogelijk en is het dus mogelijk om zonder papier de geneesmiddelen op te halen?

Update 15/11/2021 Men kan gebruik maken van de ISI+ kaart. Het rijksregisternummer en het kaartnummer zijn beschikbaar (zie eHealth cookbook) en kunnen ingelezen worden of manueel worden ingebracht in het systeem (de code is een combinatie van het rijksregisternummer en het kaartnummer) bij de apotheker. Deze kaart wordt standaard uitgegeven onder de 12 jaar door … Continue reading Hoe kan men gaan afhalen voor kinderen onder de 12 jaar? Is een toegang tot Recip-e mogelijk en is het dus mogelijk om zonder papier de geneesmiddelen op te halen?