Bijkomende informatie zorgverstrekkers

V4 Recip-e software is verplicht vanaf 1 oktober 2020

Er kunnen zich verschillende mogelijkheden voordoen:

1) Uw softwarepakket zal normaal de nieuwe implementatie van V4 Recip-e reeds doorlopen hebben. Uw softwarepakket is verplicht om deze bijwerking volledig uitgerold te hebben op het terrein tegen 1 oktober 2020 om in orde te zijn met de reglementering.

–> Dit betekent concreet dat een softwarepakket slechts 100 % in orde is als ook u deze uitrol implementeert. U kunt dit dus best nakijken en best zo snel mogelijk de implementatie van V4 Recip-e activeren.

2) Indien uw softwarepakket zelf nog de uitrol voor V4 Recip-e niet startte, dan zal dit softwarepakket niet op de positieve lijst terecht komen (waarop de softwarepakketten staan die een V4 Recip-e uitrol gestart zijn).

–> U kan de positieve lijst consulteren die u hier vindt. Op de website van Recip-e zullen wij dagelijks de positieve lijst publiceren en aanpassen vanaf 1 oktober 2020. Dan kan u daar consulteren: www.recip-e.be

Ter info geven wij u nog mee dat de V4 Recip-e voor voorschrijvers vandaag voor 85 % is uitgerold op het terrain (dus ook geactiveerd door de zorgverstrekkers).

Daarnaast is de V4 Recip-e voor publieke apotheken 100 % uitgerold en ook bij ziekenhuisapotheken (die maar beperkt afleveren voor ambulante voorschriften) bereiken we bijna de 100 %. De apotheken zijn intussen al bezig om de V4 voorschriften te behandelen.

Tenslotte wensen wij u te informeren over de communicatie die werd goedgekeurd in verschillende commissies van het RIZIV, waar ook de representatieve associaties van de voorschrijvers aanwezig zijn en ook werd goedgekeurd door de associaties van de softwarehuizen.

Deze communicatie geeft de impact weer indien een softwarepakket nog steeds niet in orde zou zijn tegen 31/10/2020. U zal deze communicatie ook ontvangen via uw HealthBox.