Kan ik een opleiding volgen om Recip-e optimaal te gebruiken?

Uiteraard! Recip-e, éénlijn.be en e-santewallonie.be organiseren verschillende opleidingssessies gericht op de eHealth-diensten, het elektronische voorschrift en het GMD. Alle vragen in verband met deze thema’s kunnen tijdens de verschillende workshops gesteld worden.

Is het nog mogelijk om een geneesmiddel zonder voorschrift voor te schieten?

In principe mag een apotheker een voorschriftplichtig geneesmiddel enkel afleveren als hij over het originele voorschrift beschikt. Uitzonderlijk, in het belang van de patiënt en de zorgcontinuïteit, en indien mogelijk met uw toestemming, kan overwogen worden om een geneesmiddel voor te schieten. De apotheker moet de aflevering in zijn software inbrengen onder de rubriek Vereist … Continue reading Is het nog mogelijk om een geneesmiddel zonder voorschrift voor te schieten?

Hoe ga ik te werk met magistrale bereidingen?

Hiervoor is een vrijetekstruimte voorzien. Voorzichtigheid is echter geboden: artsen hebben nog geen 100 % betrouwbare bronnen met CNK’s van de stoffen. Uiteraard is het invoeren, opladen, ophalen en interpreteren van een magistrale bereiding heel wat complexer dan een eenvoudige CNK (die direct naar een specialiteit verwijst). Het risico op fouten is dus hoger. Maar … Continue reading Hoe ga ik te werk met magistrale bereidingen?