Indien je een voorschrift moet aanmaken voor een patiënt buiten je kabinet (bijv. op huisbezoek, in het woonzorgcentrum) zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen:

1) Je kan onmiddellijk een voorschrift aanmaken via de PARIS-app. Hiervoor maak je gebruik van een laptop of tablet (indien er een wifi-verbinding of 4G beschikbaar is). Een printer is niet meer nodig indien de patiënt akkoord is. De patiënt kan nu ook zonder papieren bewijs van elektronisch voorschrift naar de apotheker door gebruik te maken van een identificatiemiddel (eID of rijksregisternummer).
Het voorschrift komt echter niet in het medisch dossier van de patiënt terecht.

Meer informatie over de PARIS-app vind je op de website van het RIZIV [https://www.inami.fgov.be/nl/themas/kost-terugbetaling/door-ziekenfonds/geneesmiddel-gezondheidsproduct/geneesmiddel-voorschrijven/Paginas/elektronische-voorschriften-zonder-emd-paris.aspx].

2) Je kan kiezen om een klassiek papieren voorschrift aan te maken. Je maakt hier dan gebruik van de overmachtssituatie (voorschrijven buiten het kabinet).
3) Je kan uitgesteld een voorschrift aanmaken, bij je terugkeer in je kabinet, via Recip-e. Dat geeft als voordeel dat alles traceerbaar is en centraal op de server van Recip-e bewaard wordt. Daarnaast is ook alle informatie dan aanwezig in het medisch dossier van de patiënt. Hierdoor is er ook een digitale input voor het bijwerken van het medicatieschema van de patiënt mogelijk. Voor een woonzorgcentrum is dat momenteel enkel mogelijk als de apotheker ook de eID van de bewoner heeft ingelezen gedurende de laatste 15 maanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *