Logo Recip-e

Ik ben

Patiënt / burger

Algemeen

Om je een behandeling op maat te bieden, maken zorgverleners onder meer gebruik van voorschriften. Dat kan gaan om farmaceutische voorschriften maar ook om verwijsvoorschriften. Bij een farmaceutisch voorschrift krijg je één of meerdere geneesmiddelen of farmaceutische producten voorgeschreven, bij een verwijsvoorschrift krijg je zorg voorgeschreven, die dan bijvoorbeeld door een thuisverpleegkundige, een kinesitherapeut of een andere zorgverlener wordt uitgevoerd.

De voorschriften daarvoor worden steeds vaker elektronisch aangemaakt. Dat zorgt voor minder papierwerk, het helpt zorgverleners om een beter overzicht te bewaren van de zorg die jij ontvangt en het biedt jou als patiënt of burger extra mogelijkheden om je voorschriften zelf te beheren. Zo kan je o.a. bepalen welke zorgverleners een bepaald voorschrift wel of niet mogen zien, je voorgeschreven medicatie online reserveren bij een apotheker naar keuze, het overzicht van al je voorschriften raadplegen…

Apps / webapps voor patiënten

Er bestaan verschillende apps en webtoepassingen waarmee je als patiënt of burger jouw elektronische voorschriften kan beheren. Zowel de overheid als commerciële partners ontwikkelen daar de nodige patiëntenkanalen voor.

HIER kan je bekijken welk patiëntenkanaal welke functies aanbiedt.

Ben je op zoek naar bijkomende informatie over het traject van het elektronisch voorschrift van voorschrijver tot apotheker? Dan kan je deze hier terugvinden.

Op deze pagina kan je een gebruikshandleiding vinden voor de verschillende apps en webapps waar je als patiënt gebruik van kan maken.

Heb je vragen over je elektronische voorschriften? Stel die dan zeker aan je zorgverlener. Hij of zij staat klaar om je meer uitleg te geven.