Logo Recip-e

Apr. Lieven Zwaenepoel – 100% Digitaal

Apr. Lieven Zwaenepoel – Ondervoorzitter Recip-e
Officina Apotheker
Voorzitter APB, Algemene Pharmaceutische bond


Hoe ziet u de samenwerking met de artsen betreffende de doelstelling 100% digitaal? Betekent dit een verandering voor de apothekers?

“Eerst en vooral ik weet niet of het een doelstelling is om 100 procent digitaal te gaan. We gaan ervoor, maar er zijn uitzonderingen die voorzien zijn. Voor de 64 plussers, ook op huisbezoek of als er een technisch probleem is. Het zal in het beste geval 99% worden.

Vanuit ons standpunt, maakt het niet zoveel uit welk percentage we halen. Hoe meer, hoe beter en hoe vlotter we digitaal kunnen werken. We zullen toch nog altijd met papieren voorschriften moeten werken, zoals voorheen.
Dus hoe zien we de samenwerking met de artsen op dat gebied?


We verwachten dat zij geleidelijk aan zullen overschakelen. De 64 plussers zullen binnen een aantal jaar nog minder gaan werken en nog minder voorschrijven, dus de digitalisering zal geleidelijk aan toenemen. De uitzondering tijdens een huisbezoek zal ook geleidelijk afnemen met de mobiele netwerken die we tegenwoordig gebruiken. We zijn niet gehaast. Maar als het digitaal kan, dan graag. Op die manier kan het vlotter, als het goed werkt en als alles netjes gecodeerd is.


We merken nog altijd overgangsperikelen bij de gebruikers en bij de technische implementaties. Die moeten rechtgezet worden in de software. Bij papier moeten we alles nog invoeren, dus het gebruik van het elektronisch voorschrift is toch een vooruitgang. 

Andere artikels

Softwareleverancier

Vacature: Business analist

Recip-e zoekt een 100 % business analist die de noden en knelpunten vanuit de business mee gaat verzamelen en ze verder vorm geeft vanuit een business perspectief. Daarbij is het belangrijk om ook mee te denken naar oplossingen.

Lees meer