Logo Recip-e
Laatste nieuws
Zorgverleners en patiënten geven het elektronisch voorschrift samen verder vorm
Meer lezen
Software voor zorgverleners
Hier vind je een overzicht van de softwarepakketten voor voorschrijvers die een validatie hebben doorlopen bij Recip-e.
Meer info
Tools voor patiënten
Hier vind je de verschillende beschikbare kanalen voor patiënten en hun functies.
Meer info
Vorige dia
Volgende dia

Recip-e in het kort

Recip-e is een systeem voor de elektronische aanmaak, aflevering en raadpleging van ambulante farmaceutische voorschriften en verwijsvoorschriften in de Belgische gezondheidszorg.

Voorschrijvers (artsen, tandartsen, vroedvrouwen) sturen elektronische voorschriften op een beveiligde manier naar de databank van Recip-e. Voorschrijvers, apothekers en patiënten kunnen de voorschriften daar raadplegen, op voorwaarde dat ze de juiste toegangsrechten hebben.

De elektronische uitwisseling van voorschriften tussen zorgverleners verlicht de administratielast voor zorgverleners en bevordert de continuïteit van zorg voor de patiënt. De digitalisering biedt patiënten ook meer mogelijkheden om hun medicatie zelf te beheren.

Het project Recip-e wordt gedragen door de gelijknamige vzw Recip-e. De vzw is een multidisciplinair team dat bestaat uit vertegenwoordigers van zorgverstrekkers die zetelen in het Verzekeringscomité van het Riziv: artsen, tandartsen, apothekers, kinesitherapeuten en (thuis)verpleegkundigen.

Aantal gebruikers in december 2023

Huisartsen + Specialisten
0 Artsen
0 Ziekenhuizen
0 Tandartsen
0 Vroedvrouwen
0 Patiënten
0 aantal aangemaakte voorschriften