Logo Recip-e

Elektronische voorschriften bevinden zich in de databank van Recip-e. Er zijn verschillende mogelijkheden voor patiënten om deze voorschriften te visualiseren en te beheren:
– Patiënten vragen bij hun consultatie bij de voorschrijver een papieren bewijs van hun elektronisch voorschrift. De voorschrijver kan meerdere elektronische voorschriften afdrukken op één A4-blad. Jij of de patiënt kunnen manueel aanduiden welke voorschriften reeds werden gebruikt.
– Geef patiënten een overzicht van hun openstaande elektronische voorschriften. Je kan na het inlezen van de eID van patiënten (of het ingeven van het rijksregisternummer, indien de eID minder dan 15 maand geleden werd ingelezen) hun voorschriften visualiseren. Opgelet, dit kan enkel voor de voorschriften aan welke een VISI-vlag “OUVERT” toegekend is voor jouw apotheek.
– Informeer patiënten dat zij hun elektronische voorschriften digitaal kunnen bekijken via een app of webapp, bijv. www.MijnGezondheid.be, MijnGeneesmiddelen of Voorschrift op zak. Deze apps zijn verbonden met de databank van Recip-e en tonen dus realtime informatie (voorschriften afgeleverd/niet-afgeleverd). Via de itsme®-app krijgen patiënten toegang tot deze apps. De (web)apps laten patiënten ook toe hun voorschriften te beheren.