Logo Recip-e

Als patiënt zonder Belgische eID kan je niet altijd kiezen hoe je je voorgeschreven medicatie ophaalt bij de apotheker. Er zijn drie mogelijke situaties:
1) Je hebt geen BIS-nummer en geen INSZ-nummer (je bent bijv. een vluchteling die zich nog niet heeft aangemeld, een buitenlandse patiënt met een bijzondere identiteitskaart).
2) Je hebt een BIS-nummer maar nog geen INSZ-nummer (je bent bijv. een vluchteling die zich al heeft aangemeld maar nog niet is langsgegaan in de gemeente om je inschrijving te voltooien).
3) Je hebt een BIS-nummer en een INSZ-nummer (je bent bijv. een vluchteling met een geactiveerde vreemdelingenkaart). Je beschikt over een eID-equivalente kaart.

In elk van de drie bovenstaande situaties dien je iets anders te doen:
1) Geen BIS-nummer, geen INSZ-nummer:
– je haalt je medicatie af met een klassiek papieren voorschrift;
– je kan je voorschriften niet digitaal raadplegen of beheren.
2) Wel BIS-nummer, geen INSZ-nummer:
– je haalt je medicatie af met het papieren bewijs van elektronisch voorschrift of met een print van de barcode (RID-code), ontvangen van je voorschrijver;
– je kan je voorschriften niet digitaal raadplegen of beheren.
3) Wel BIS-nummer, wel INSZ-nummer (eID-equivalente kaart):
– je kan je medicatie afhalen met je eID-equivalente kaart;
– je kan je medicatie afhalen met het papieren bewijs van elektronisch voorschrift of de print van de barcode (RID-code) ontvangen van de voorschrijver
– je kan je medicatie afhalen via één van de (web)apps voor patiënten. Voorwaarde daarvoor is dat je itsme® hebt geïnstalleerd op je smartphone;
– je kan je voorschriften ook digitaal beheren en raadplegen via www.mijngezondheid.be. Inloggen op het platform kan via itsme® of via een kaartlezer en je eID-equivalente kaart.