Logo Recip-e

FAQ

Dematerialisatie, Volmacht

Kan een ouder medicatie ophalen voor zijn of haar kind?

Wanneer ouders geneesmiddelen willen afhalen voor een kind waarvoor ze de voorschriften beheren, heb je verschillende opties:
1) Scan het papieren bewijs van elektronisch voorschrift in of de foto van het bewijs van elektronisch voorschrift.
2) Informeer de ouder dat ze met hun smartphone naar de apotheek kunnen gaan, daar inloggen op de website van MijnGezondheid (inloggen met itsme® of andere; log in in naam van het kind waarvoor de ouder de voorschriften beheert), en zo de openstaande voorschriften ophalen die nodig zijn.
3) Check of de ouder de KidsID of ISI+-kaart voor een kind jonger dan 12 jaar bij zich heeft ter identificatie om de voorschriften op te halen vanuit de Recip-e database.
4) Bel naar de voorschrijver om de RID-code te verkrijgen.

Voor de ouders van kinderen bestaat er een wettelijke volmacht. De ouders hebben automatisch toegang tot de voorschriften van de kinderen waarvoor ze deze beheren. Dit kan ook via de website MyHealthViewer. Wanneer de ouder in de apotheek staat, is hiervoor wel een toegang met itsme® nodig.
Gescheiden ouders die niet op hetzelfde domicilie-adres wonen als het kind waarvoor ze de voorschriften beheren, maar wel de wettelijke ouder zijn, hebben op dezelfde manier toegang tot de elektronische voorschriften. Ze kunnen dus inloggen in MijnGezondheid met hun eigen eID en inloggen in naam van het kind.