Als je als ouder geneesmiddelen wil afhalen voor je kind waarvoor je de voorschriften beheert, heb je verschillende opties:
1) Vraag een print aan de voorschrijver en neem deze mee naar de apotheek.
2) Ga met je smartphone naar de apotheek, en ga daar naar de website van MijnGezondheid (inloggen met itsme® of andere; log in in naam van het kind waarvoor je de voorschriften beheert), en haal de openstaande voorschriften op die je nodig hebt.
3) Als ouder kan je met de KidsID of ISI+-kaart voor je kind jonger dan 12 jaar naarj de apotheker (ter identificatie) om de voorschriften op te halen vanuit de Recip-e database en dus je medicatie te halen.
4) Print als ouder van de patiënt zelf de nodige voorschriften uit via de website van MijnGezondheid (inloggen met eigen eID, itsme® of andere; log in in naam van jouw kind) en neem ze mee naar de apotheek.
5) Neem een foto van de print /scan de print in en neem deze mee naar de apotheek (barcode moet duidelijk zijn):
– Neem een foto van de prints, of van het scherm.
– Er zijn ook apps op de smartphone die reeds het voorschrift goed inscannen (bijv. Clear Scanner).

Voor de ouders van kinderen bestaat er een wettelijke volmacht. De ouders hebben automatisch toegang tot de voorschriften van de kinderen waarvoor ze deze beheren. Dit kan ook via de website MyHealthViewer. Wanneer je als ouder in de apotheek staat, is hiervoor wel een toegang met itsme® nodig.
Gescheiden ouders die niet op hetzelfde domicilie-adres wonen als het kind waarvoor ze de voorschriften beheren, maar wel de wettelijke ouder zijn, hebben op dezelfde manier toegang tot de elektronische voorschriften. Ze kunnen dus inloggen in MijnGezondheid met hun eigen eID en inloggen in naam van het kind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *