Logo Recip-e

FAQ

Apps, Dematerialisatie

Welke digitale toepassingen zijn er om mijn elektronische voorschriften zelf te bekijken en te beheren?

Je kan je elektronische voorschriften digitaal weergeven door gebruik te maken van een app of webapp. Een app gebruik je op jouw smartphone/tablet. Een webapp gebruik je eerder op de computer (maar het kan ook op jouw smartphone).
Er worden verschillende gratis apps aangeboden waarvan je gebruik kan maken om jouw openstaande en nog geldige elektronische voorschriften te consulteren en beheren. De itsme®-app zorgt voor een beveiligde toegang tot de verschillende apps/webapps waarmee je jouw voorschriften kan bekijken en beheren.

Onderstaande apps werden gevalideerd door Recip-e. Deze apps geven dynamische info want ze zijn verbonden met een beveiligde centrale database bij Recip-e waar de status van het voorschrift wordt aangepast (afgeleverd/niet afgeleverd). Als patiënt kan je ook via deze apps jouw voorschriften beheren (bijvoobeeld reserveren bij de apotheker, een privacy-vlag toevoegen zodat het voorschrift afgeschermd wordt wanneer de apotheker je eID inleest, …).

Het gaat om volgende apps/webapps:
– Mijn geneesmiddelen
Mijn Gezondheid
– My HealthViewer
– Voorschrift op zak
– Helena

Maar voor een bijgewerkte lijst, zie onze website bij de sectie ‘Patiënt/ burger‘.
Er zijn ook apps die enkel een foto tonen van het bewijs van elektronisch voorschrift. Hiermee kan je wel naar de apotheek gaan, maar je voorschriften niet online beheren.