Logo Recip-e

‘Digitalisering maakt het leven van artsen makkelijker’ – interview met Dr. Apr. Katrien Thorré (artikel Artsenkrant)

Wat zijn de toekomstplannen van Recip-e? De Artsenkrant sprak erover met Dr. Apr. Katrien Thorré, directeur van Recip-e.

Recip-e blijft de komende periode de focus leggen op de farmaceutische voorschriften. Een nieuwe functie voor artsen die toelaat om voorschriften van andere voorschrijvers te zien, komt er weldra aan. Daarnaast loopt ook de ontwikkeling van de digitale verwijsvoorschriften volop. De thuisverpleegkundige verwijsvoorschriften komen in dit traject als eerste aan bod, aangezien zij zo’n 50% van alle verwijsvoorschriften uitmaken.

Voor de digitalisering van de verwijsvoorschriften werkt Recip-e via werkgroepen samen met het RIZIV. Door het betrekken van zorgverleners in die werkgroepen krijgt men een duidelijk zicht op de behoeften op het terrein. Recip-e voorziet de validatie van de digitale oplossing, terwijl softwareontwikkelaar Smals de technische ontwikkeling verzorgt.

Katrien Thorré benadrukt de positieve evolutie van de digitalisering in de gezondheidszorg en de voordelen voor zowel zorgprofessionals als patiënten. Recip-e blijft als organisatie meewerken aan digitale innovatie en verbeterde patiëntenzorg.

Andere artikels