Logo Recip-e

Pilootprojecten V4: Softwarehuizen

De afgelopen weken en maanden hebben we hard gewerkt aan de grote veranderingen die op de planning staan vanaf 1 oktober 2020. De softwarepakketten zullen gewijzigd worden zodat de voorschrijvers een aangepaste geldigheidsperiode kunnen toepassen. Enkele ijverige vrijwilligers hebben zich opgegeven om samen met Recip-e een pilootproject op te starten.

Wat is dat eigenlijk, een pilootproject?

Een pilootproject wordt ook wel een initiërend proefproject genoemd. Samen met enkele gemotiveerde softwarehuizen kreeg Recip-e de mogelijkheid een pilootproject op te starten om de nieuwe aanpassingen (V4) vervroegd uit te rollen.

Samen met EyeFile, UZ Brussel, Xperthis, Daktari en PARIS, werden er verschillende tests uitgevoerd en beoordeeld, dit telkens met een positief resultaat! De tests werden nauwlettend gemonitord en gestuurd door het operationele team van Recip-e. Ondertussen werden er reeds meer dan 20.000 voorschriften succesvol voorgeschreven in de V4 omgeving.

Waarom opteren voor pilootprojecten?

Softwarehuizen namen spontaan contact op met Recip-e om een samenwerking op te starten voor de uitrol van V4. De samenwerking met verschillende gemotiveerde partijen leidt tot een aangename en productieve associatie.

  • Voordelen voor de softwarehuizen 

    De softwarehuizen hebben op verschillende manieren profijt van een pilootproject. Vanwege de vroegtijdige tests en roll-out krijgt een softwarehuis tijdens een pilootproject meer persoonlijke begeleiding van Recip-e. Bovendien kan het softwarehuis zijn klanten ook sneller van de beste service voorzien (langere geldigheid van de voorschriften, nieuwe functies voor de voorschrijver).

    In de praktijk: EyeFile, het softwarehuis voor oogartsen, kreeg vaak de opmerking dat het voor oogartsen ontzettend belangrijk is om voorschriften te kunnen opstellen die langer dan 3 maanden geldig zijn. Een goede reden om zich vrijwillig te melden bij Recip-e voor een pilootproject.

    Sneller kunnen overgaan naar V4 aangezien beide partijen snel kunnen schakelen. 

    In de praktijk: UZ Brussel heeft bij wijze van spreken de switch van V2 naar V4 gemaakt in 15 seconden. “Een overschakeling die zeer positief verliep” vertelde het operationele team van Recip-e. “Met deze snelle verandering zitten alle dokters van het UZ Brussel nu op V4; in totaal ongeveer 200 dokters.”

  • Voordelen voor Recip-e 

    Door het vroegtijdig starten met de uitrol van V4 kan er veel nauwkeuriger en beter worden samengewerkt met de softwarehuizen. Er kan worden getest, verbeterd en gefinetuned voor de grote massa begint uit te rollen. De mogelijke kinderziektes kunnen op die manier goed onder controle gehouden worden. Wanneer alle softwarehuizen zich op hetzelfde moment aanmelden om over te schakelen, is het veel moeilijker om een duidelijk overzicht te behouden. 

Andere artikels