Wat realiseerden we in 2022?
In 2022 werkte Recip-e verder aan de verfijning van een aantal functionaliteiten van de dematerialisatie van de farmaceutische voorschriften. Ook zochten we oplossingen voor nog bestaande knelpunten op het terrein (al dan niet in verband met de dematerialisatie) en stelden we een dynamisch actieplan op om de oplossingen te implementeren.
Overleg en samenwerking met de verschillende stakeholders is voor ons als organisatie essentieel. We werkten het voorbije jaar verder aan nieuwe functionaliteiten waarvan de noden tijdens de talrijke overlegmomenten met de zorgverleners, de patiëntenorganisaties en de softwarehuizen naar boven kwamen. Met de werkgroep communicatie, die bestaat uit talrijke stakeholders van het terrein, stelden we opnieuw teksten en visualisaties op die door alle stakeholders gebruikt konden worden.
De verschillende implementaties in 2022 hebben ertoe geleid dat de dematerialisatie van de farmaceutische voorschriften steeds verder ingeburgerd raakt. De nieuwe functionaliteiten zorgen voor meer overleg tussen zorgverleners onderling én tussen zorgverleners en patiënten.
Wat zijn onze toekomstige plannen?
Naast de farmaceutische voorschriften zal Recip-e in 2023 volop inzetten op de digitalisering van de verwijsvoorschriften. Het traject voor de verpleegkundige verwijsvoorschriften ging reeds van start in 2022. De digitalisering van de verwijsvoorschriften zal verlopen via een gefaseerde aanpak. Recip-e legt in dit project de focus op de businesskant en werkt nauw samen met de verschillende stakeholders.
Als Recip-e zijn we een pionier in de digitalisering van onze gezondheidszorg. We baanden de weg voor wie na ons komt. Een maatschappelijk perspectief dat we als organisatie erg belangrijk vinden en ook in de toekomst voorop blijven stellen.
Samenwerken loont
Recip-e bedankt de verschillende partners en stakeholders voor de constructieve samenwerking en waardevolle input het voorbije jaar:
- De bestuurders voor hun strategische input en de vele input vanuit het zorgverlenersterrein;
- Het operationele team: de ontwikkelaars, de software liaison, de business analisten, de talrijke technische experten die ons ad hoc hebben bijgestaan, de communicatie-experten, de DPO en onze verantwoordelijk arts;
- Onze partners: de zorgverleners op het terrein, de patiëntenverenigingen en -vertegenwoordigers, de softwareontwikkelaars, de overheidsorganisaties en de vormingsorganisaties.